Tip Jar : Songs About Love and Life on the Hippie Side of Country

 


In de loop der jaren bouwde Bart de Win als toetsenist/accordeonist een grote staat van dienst in de muziekwereld op. De eerste keer dat ik Bart zag optreden, was lang geleden als begeleider van zijn dorpsgenoot Gerard van Maasakkers. Met wie hij overigens nog steeds geregeld optreedt. Maar daarnaast werkte hij bijvoorbeeld samen met Izaline Callister, Shirma Rouse, Birds of Chicago en Walt Wilkins.

Met laatstgenoemde is hij goed bevriend en maakt Bart samen met Arianne geregeld de oversteek naar Texas om met Walt samen te spelen en te werken. Bart en Walt waren onlangs beiden nog te horen op het bijzonder fraaie debuutalbum Book of Life van Brian Blake. En zo bracht Walt onlangs met Bill Small een tegenbezoek om samen met Bart in Nederland op te treden. Beiden zijn te horen op het intussen zesde album Songs About Love and Life on the Hippie Side of Country van Tip Jar.

Intussen een trio, naast vrouwlief Arianne is snarenwonder Harry Hendriks ook vast lid. Net als Bart was Harry lang begeleider van Gerard van Maasakkers. In de loop der jaren is Tip Jar een bekende naam geworden in het Nederlandse Amaricana circuit. Voor het nieuwe album ging het trio in zee met een bekende internationale promotor. De ambities reiken terecht intussen verder dan Nederland.

Zoals de volgers van het trio mogen verwachten is het nieuwe album weer heerlijk gevarieerd geworden. Ze vinden regelmatig inspiratie bij hun muzikale helden uit de jaren zeventig. Belangrijke pijlers zijn het geweldige toetsenwerk van Bart en de uitstekende samenzang. Wonderschoon is die samenzang in het sobere Colors, alleen zang, piano en gitaar van Walt Wilkins. Uiteraard is een album van Tip Jar niet compleet zonder het herkenbare vioolspel van Joost van Es in het vrolijke Garden Party.

Ze zingen over de wereld van vandaag, bezien vanuit hun bescheiden en persoonlijke perspectief. Met het nieuwe album worden andermaal een dozijn uitstekende songs aan het uitdijende oeuvre van Tip Jar toegevoegd. Zoals altijd is het artwork en tekstboekje bijzonder verzorgd. De releaseshow is in het bekende café ’t Rozenknopje in Eindhoven. Voor de overige liveoptredens zie hier.

Theo Volk

Releasedatum : 2 december 2022 Independent

Website : https://tipjar.nl/