Will Page : Still Standing

 


Op jonge leeftijd zag singer-songwriter en multi-instrumentalist Will Page Fairport Convention’s Dave Swarbrick live optreden in zijn plaatselijke dorpshuis in Chiddingly (East Sussex). Hierdoor geïnspireerd pakte Page de viool op om de Britse folktraditie voort te zetten. Wat later begon hij ook te zingen en keek de kunst af van mensen als Seth Lakeman and Bellowhead’s Jon Boden. Als jongeling was hij ook fan van groepen als The Waterboys en The Levellers. Hij begon vervolgens te experimenteren met alternatieve stijlen en sounds en begon ook zijn eigen songs te schrijven, waarna de succesvolle band Noble Jacks ontstond. Deze energieke band heeft een geduchte livereputatie en besteeg reeds podia van grote festivals als Glastonbury, Isle of Wight, Dranouter, Paaspop en AmericanaFest Nashville.

Het aanstekelijke, energieke element kenmerkt nu ook vooral het solodebuut Still Standing van Page. Ook heeft het album een heuse live vibe en zijn de zelfgeschreven songs erg organisch en klinken ze ook behoorlijk traditioneel. Het concept voor het album Still Standing kwam voort uit het nadenken over alle vele externe veranderingen die Page de afgelopen jaren heeft doorgemaakt, zowel in zijn persoonlijke als professionele leven; “verandering is constant en onvermijdelijk, en we moeten daar gewoon mee dealen, vandaar de titel!”, aldus Page.

De verhalen die Page vertelt zijn meeslepend, zoals Strength to Carry On, wat over Page’s oma gaat. Het vertelt het wanhopige, maar inspirerende verhaal van Wills grootmoeder die ondanks verlamd te zijn door polio journalist werd en de Most Excellent Order of the British Empire onderscheiding kreeg van koningin Elizabeth II. Steve Knightley zingt mee op opener The Rise en Find Your Light, waaraan hij tevens meeschreef. Cormac Byrne is te horen op bodhán en percussie en Jack Hosgood op bas, piano en keys. Zelf is Page naast zang te horen op fiddle, gitaar, harmonica, banjo en percussie. Het vaak aanstekelijke en energieke Still Standing zal ongetwijfeld in de smaak gaan vallen bij de liefhebbers van Noble Jacks.

Theo Volk

Releasedatum : 29 maart 2024 Union Music Label

Website : https://www.willpagemusic.com/