Jacco Wynia - Climate Changes


PERSBERICHT

Climate Changes is de titel van de nieuwe EP van neo-klassieke componist, pianist en multi-instrumentalist Jacco Wynia. Samen met animator Bram Knol brengt hij het onderwerp tot leven in beeld en geluid. De EP wordt gevormd door het drieluik ‘Strong Coming’, ‘Climate Changes’ en ‘No Way Round’ die Bram Knol verwerkte in de ‘Climate Changes’ animatievideo.
Jacco Wynia licht toe: “’Climate Changes’ is geen eindeloze discussie zoals we die we al te vaak tegenkomen, maar gewoon muziek en beeld die het thema tastbaar maken. Zodat de waarnemer zelf kan voelen wat het met hem/haar doet.”

'Muziek gaat voor mij over verbinden. Verbinden met elkaar, met de natuur, en met jezelf'. Dit is het eerste wat je leest wanneer je op de website van Jacco Wynia terecht komt. Dit wordt tastbaar op verschillende manieren: door de videoclips en foto's die gemaakt zijn van pianospel in de natuur. Door een persoonlijke videoserie over het thema 'discomfort'. De EP ‘Climate Changes’ is een logisch vervolg op dit thema.

Componist, pianist en multi-instrumentalist Jacco Wynia maakt ‘eenvoudige muziek om complexe emoties te verwerken'. Zijn tweede album Discomfort is uitgekomen op 15 maart 2019. Het album is geproduceerd door Gijs van Klooster, de vaste producer van Joep Beving. Diverse tracks van het album zijn opgenomen in de populaire Spotify playlists ‘Calm & Focused’ en ‘New Music Friday’.
Uitgebreide storyline van de ‘Climate Changes’ video:

Terwijl de mensheid alsmaar doorbouwt volgens zijn eigen agenda, blijft de natuur zich vernieuwen en communiceert met alles om zich heen. Waar de natuur veel geeft aan de mensen is de wisselwerking niet in evenwicht, en de natuur lijdt daaronder. De mensheid gaat lange tijd ongestoord zijn eigen weg, totdat de realisatie komt dat de benodigdheden om zijn eigen ontwikkeling te waarborgen eindig zijn. En dat dit einde in zicht komt. Met de schade die de natuur opgelopen heeft is ook de groei van de belangrijke grondstoffen verminderd, terwijl de mens juist meer hiervan nodig heeft. Op het dieptepunt krijgt de mensheid een belangrijk inzicht. Ieder stukje input die hij biedt, komt terug in de vorm van gezonde natuur en nieuwe grondstoffen. Door samen te werken kan er opnieuw een harmonie ontstaan. Ook al is veel schade al geleden, en zal dit zeker zichtbaar zijn, de simpele weg naar harmonie is door terug te geven aan de natuur, en deze zelf weer op te bouwen.

Dit is precies wat íedereen op dit moment ook kan doen. Een bijdrage leveren aan de natuur, deze te ondersteunen en te voeden. Zo wordt een balans weer mogelijk. Het is niet nodig om ons extreem te vernieuwen; De natuur vernieuwt zichzelf continu en daarmee wordt automatisch de balans hersteld. Wanneer we de natuur volgen in plaats van de natuur te vragen om ons te volgen, kunnen we zelf genieten van deze balans. Dan zijn extreme innovaties om om te gaan met de problemen die we zelf veroorzaken, niet nodig.

Maar hou het simpel. Iedereen doet dingen verkeerd, heb geen angst om iets fout te doen. Zolang éen persoon (jij, ik) doet wat hij/zij kan, en de natuur opbouwt, heeft dit áltijd een grote positieve impact. We kunnen dit verschil dus zelf maken, zonder van iemand afhankelijk te zijn.

Website: https://www.jaccowynia.com