Left Hand Georges & Friends - Back Home


Left Hand Georges (& Friends) heeft een nieuwe plaat gemaakt, Back Home, en die is zeer mooi! Left Hand Georges is het alias van Georges Veltjen, die op de plaat zingt en zich daarbij begeleidt op gitaar & mondharmonica.  Friends zijn Bert Peyffers op bas, mandoline & percussie en Yvon Steegmans op gitaar & backing vocals. In 2012 verraste hij ons ook al met het album plaat The Painter. Ook nam hij als eerbetoon een volledige plaat op met Woody Guthrie songs.
Op Back Home vertolkt hij mooie liedjes in de grote singer-songwriter-traditie van Woody Guthrie, Derroll Adams, Ramblin' Jack Elliott en Bob Dylan. Allemaal zelf geschreven songs, bijna altijd onderweg - on the road - zoals zijn leven is.  Het is aangename, relaxte muziek met po√ętische beschrijvingen gedrenkt in het roots & americana genre.  Mijn favoriete track op Back Home is Four Girls On The Way, een wondermooi nummer dat zoals veel van zijn liedjes op echte feiten gebaseerd is.  Bijzonder is dat bij elke song een schilderij van hem past.
Ook mooi zijn Wrong (een walsje met sterke melodie), Rocks & Fishes (dat in twee versies op de cd staat) en het prachtige Song For Christmas, waarmee de plaat ietwat onconventioneel begint (het is een lente release!).
Naast muzikant is Georges Veltjen ook schilder en reiziger - zo verbleef hij gedurende 25 jaar in Portugal.  Binnenkort wordt er een film over hem opgenomen, een roadmovie, op weg naar Portugal, waar hij 25 jaar gewoond heeft. De filmmaker is Paulo Duarte Filipe, en de start van de trip en de film vindt plaats op 9 juni in De Muze in Heusden-Zolder, waar Left Hand Georges voor het vertrek van zijn road trip een concertje geeft.  Ook de mooie schilderijen van Georges komen in de roadmovie aan bod. Benieuwd om die film ooit te zien!

Gastschrijver Marc Vos

Releasedatum : 16 maart Dance Division