DRIFTWOOD : Counterattack

 


PERSBERICHT

Met de verschroeiende song Look Who’s Talking kondigde DRIFTWOOD in november van vorig jaar al aan dat ze aan hun tweede plaat bezig waren. Een tweede full album dus dat er midden 2022 moet komen. In aanloop van die release zullen ze periodiek doorheen 2021 verschillende songs vrijgeven. Vandaag de beurt aan Counterattack. 

Naar eigen zeggen plaatst DRIFTWOOD met deze single letterlijk en figuurlijk een aanval tegen alle angstzaaierij waarmee we de laatste maanden te maken krijgen. DRIFTWOOD heeft niet de muzikanten in huis die volgzaam zijn. Integendeel, het lijkt wel of ze willen dat we alles van tafel vegen, dansen en gewoon doorgaan met leven. Ze doen dat met de hulp van een man met wereldklasse, Joey Waronker, op drums, percussie en achter de knoppen vanuit Los Angeles. Waronker trekt op met zeer schoon volk, drumt bij Atoms For Peace van Thom YorkeFlea en z’n maatje Nigel Godrich waarmee hij ook de band Ultraïsta deelt. Hij speelt al zijn hele leven bij Beck, producete platen voor Other Lives en Yeasayer en maakte muziek voor de Netflix docu Wild Wild Country.
De keuze van DRIFTWOOD voor deze man was dus gericht en met reden en dat is al meteen te horen.

Counterattack is concreet, ritmisch, jazzy en uitgelaten! De song ademt spelplezier want Sam De Bock wil niet dat zijn band buigt voor alle huidige neerslachtigheid. De Bock, Janssens en Vanneste blijven hun hoogst eigen ding doen en dat is eraan te horen. Samen met de grafisch artiesten die hun artwork verzorgen gaan ze in de tegenaanval… en hoe!