Beach Bunny : Emotional Creature

 


Beach Bunny begon in 2015 als een soloproject van Lili Trifilio uit Chicago. Kort na haar derde EP besloot ze onder dezelfde naam een indie pop/rock te gaan formeren. Het succes kwam hierna snel toen hun nummer Prom Queen viral ging op TikTok. Dat werd bestendigd door hun debuutalbum Honeymoon, geproduceerd door Joe Reinhart in Electrical Audio, de studio van Steve Albini.

Na een uitverkochte tournee in het begin van 2020 kwam frontvrouw Lilli Trifilio, net als de hele wereld, in een lockdown terecht. Tijdens deze lockdown wendde zij zich tot sci-fi verhalen en haar eigen dromerige fantasieën, die inspiratie werden voor het nieuwe album Emotional Creature. Dit is dan ook terug te zien in de videoclips voor singles Entropy, Karaoke en in de visualizer voor Fire Escape, die in aanloop naar Emotional Creature zijn uitgebracht.

Het eerste deel van het album is gevuld met aanstekelijke uptempo indie pop en rock songs. Beter bevalt mij het tweede deel van het album wat meer ingetogen is, waarin Lili’s stem beter tot zijn recht komt. Onlangs was de band te zien op het Best Kept Secret Festival, maar komen in oktober terug voor een optreden in de Tolhuistuin in Amsterdam-Noord.

Theo Volk                            

Releasedatum : 22 juli 2022 Mom+Pop

Website : https://www.beachbunnymusic.com/

Beach Bunny live :

31-10 AMSTERDAM : Tolhuistuin