The Black Feathers : Angel Dust & Cyanide

 


Tijdens de Tour de France, Wimbledon en andere grote sportevenementen staat muziek bij mij op een lager pitje. Toch verdient Angel Dust & Cyanide van het Engelse duo The Black Feathers, bestaande uit  Sian Chandler en Ray Hughes, volop aandacht.

Iets wat hun debuut Soaked to the Bone naar mijn bescheiden mening te weinig kreeg.  Ondanks de medewerking van onder andere de legendarische pedal steel speler BJ Cole en dobro speler Philip Henry ten spijt. Een album gevuld met eigen nummers, op een cover van Bob Dylans Make You Feel My Love na.

Net als op het debuut versmelten de stemmen van Chandler en Hughes op organische wijze. Ook combineren ze op het album weer hun eigen mix van folk,roots, Americana en rock elementen. Hun bloedmooie zang doet me regelmatig aan die van Gillian Welch en Dave Rawlings denken. Naast eigen werk bevat het ook een geweldige cover van de Portishead klassieker Glory Box. Het beste bewaren ze voor het laatst, de afsluiters Barcelona en Nos Da.

Chandler en Hughes vormen trouwens nu alweer tien jaar zowel op het podium als in het dagelijks leven een duo. Het verbaast me dat Angel Dust & Cyanide in de pers nog geen enkele aandacht gekregen heeft, want het is andermaal een prachtplaat geworden.

Theo Volk

Releasedatum : 8 juli 2022 Independent

Website : https://www.theblackfeathers.com/