Sam Burchfield : Scoundrel

 


Regelmatig krijg ik tips van mijn Amsterdamse muziekvriend Henk. Een van de mooiste van dit jaar is zondermeer Scoundrel, het tweede album van de in Jasper, Georgia woonachtige singer-songwriter Sam Burchfield. Sam werd echter geboren in Seneca, gelegen in de Blue Ridge Mountains van South Carolina en studeerde Business & Music aan University of Georgia. In zijn jeugd kreeg hij folk, gospel, country en southern soul door zijn muzikale moeder met de paplepel ingegoten.

Sam prijst zijn nieuwe album aan met de woorden  “Welcome to the Scoundrel saga; a tale of greed, betrayal, heartbreak, revenge and redemption.”. Zijn songs zijn doorspekt met invloeden uit zijn jeugd en hij blijkt een geboren verhalenverteller. De meeste liedjes schreef Sam zelf. Bonnie werd geschreven door Zach Light-Wells, de titelsong door Andy Kahn en Howl is van de hand van Dango Rose. Don’t Cry schreef Sam samen met zijn moeder.

Dat Sam uit goede hout is gesneden blijkt uit sobere Arms of a Lover, waarop hij zichzelf alleen op gitaar begeleidt. Het klinkt als een eeuwenoude traditional.  Onlangs is het album in een gelimiteerde versie op vinyl verschenen. Ook werden acht van de elf songs 15 juli onder de naam Wrestling Me op ITunes uitgebracht. Scoudrel gaat hoog eindigen in mijn eindejaarslijst, dat is een zekerheidje.

Theo Volk

Releasedatum : 11 maart 2022 Eigen Beheer

Website : https://www.samburchfield.com/