Rob Jungklas - 7 SistersHet muzikale avontuur en de poëzie behoren toe aan Rob Jungklas. Het zijn geen verworvenheden van de laatste tijd. Hij maakt al sinds jaar en dag uitstekende platen. De twijfel sloeg - jaren geleden - toe bij hem zelf, zodat hij noodzakelijk besloot zijn leven een wending te geven. Hij wenste financiële zekerheid voor zichzelf en zijn gezin en koos voor een carrière als leraar. Deze stap bracht rust, want er moest tenslotte brood op de plank. Uiteindelijk leed de artistieke mens in Jungklas schipbreuk. Gelukkig maar. Waardoor zijn vertrek uit de muziekwereld van tijdelijke aard bleek. 7 Sisters kon wel eens zijn 10de album zijn sinds zijn terugkeer. Hij heeft een paar prachtige platen op zijn naam staan, waarvan The Spirit and de Spine wel eens zijn meest imponerende kon zijn. Op zijn vorig jaar verschenen plaat Nothing to Fade leek Jungklas in enige mate de onrust in zijn hoofd bezweert te hebben, echter op 7 Sisters laait de voorwaarde voor zijn kunstenaarschap, zijn gedrevenheid, tot hernieuwde proporties. Liefhebbers van zijn werk zullen zich verheugen.

Zijn poëtische bewoordingen zijn andermaal meesterlijk. Zeven nummers is dit album rijk. Zijn zeven liedjes gaan over het einde van een romance, maar handelen gelijktijdig over het hernieuwd opbloeien van de liefde in een droom. Een prachtige mix tussen realiteit en fantasie is het resultaat. Rob Jungklas gooit onvervalst zijn hart in het geding, of zoals hij het zelf verwoord: "I’m here in Memphis standing on the banks of the digital Mississippi, this is my message in a bottle, and I'm throwing it in. If it washes up on your shore, please listen".
Ongeremde passie maakt zich meester van Jungklas op een wijze die zich amper laat vergelijken, laat staan evenaren. Vet gelardeerd in gitaar ontstaan soundscapes in een duistere wereld die zo kenmerkend is voor deze artiest uit Memphis. Vooralsnog is plaat enkel beschikbaar als download versie, maar de cd zal ongetwijfeld niet lang op zich laten wachten.  Wanneer je wilt weten wat de noodzaak is voor Jungklas om muziek te maken? Koop domweg deze plaat, het bespaart mij verdere uitleg.

I'm only flesh and blood
Like all the lovers gone before
I'm only flesh and blood
Love leads me to believe that I can be so much more
I'm only flesh and blood
I stand here in thsi gathering gloom
I will cast my silhouette
So clear against that brave, romantic moon

My heart on a kite string
Heart on a kite string
Heart on a kite string
I'm flying

Flying away


Gastschrijver: Rein van den Berg

Releasedatum: 1 september 2015