Elephant : Big Thing

 


Vorig jaar zette de vierkoppige Rotterdamse indieband Elephant zichzelf meteen op de kaart met hun in eigen beheer uitgebrachte EP Elephant. Opgericht een jaar eerder toen Nederland volledig in lockdown ging. Tegen beter weten in, maar met volle overgave stortte Elephant zich op het schrijven van hun liedjes. Voor hun debuut-EP trok de band zich terug in hun studio in de kassen onder de rook van Rotterdam, tussen de paksoi en de Chinese kool.

Hun debuutalbum Big Thing werd echter opgenomen in Electrosaurus Southern Sound Studio, de analoge studio van Pablo van de Poel (DeWolff) in Utrecht. Pablo heeft samen met de band het album voortreffelijk geproduceerd. Muzikaal kreeg het viertal alleen ondersteuning van Stan de Kwaaisteniet (piano en synthesizers).

De band opereert echt als een collectief, de hoes vermeld alleen “music and lyrics by Elephant”. Het kan gezien worden als hun grote kracht, alles staat in dienst van de liedjes. Die liedjes stralen vooral relaxtheid en melancholie uit. Heerlijk gitaarspel en fraaie (samen)zang zijn belangrijke pijlers in hun muziek. Big Thing bevat negen eigen songs en de traditional Know You Rider,ooit breder bekend geworden door Hot Tuna.

Bij het album zit een tekstboekje en het artwork is van Bram Swarte. Morgenavond (20-5) begint de promotietoer in de Effenaar als support act van The Backseat Lovers. Voor meer data van optredens zie hier. Met het relaxte en regelmatig melancholische Big Thing gaat de Rotterdamse indieband heel veel nieuwe zieltjes winnen, daarvan ben ik zeker.

Theo Volk

Releasedatum : 27 mei 2022 Excelsior

Website : https://www.elephantmusic.nl/