The Lucky Ones : Slow Dance, Square Dance, Barn Dance



Het Canadese gezelschap The Lucky Ones kwam voort uit de groep The Klondike Sons. Alle leden beschikken over een uitstekende staat van dienst. Vorig debuteerde de band op voortreffelijke wijze met The Lucky Ones. In die tijd prijkte op de beginpagina van hun website als omschrijving van hun muziek “Slow Dance, Square Dance, Barn Dance”. Nu de titel van hun tweede album.

Belangrijk voor de gekozen richting op dit nieuwe album is het overlijden vorig jaar van hun vriend en mentor Joe Loutchan (AKA The Fiddler on the Loose). Dat verlies kwam als een mokerslag binnen bij de band. Sinds 1982 speelde Loutchan elke donderdag in het beroemde 98 Hotel in Whitehorse een show, getiteld “Fiddle Night”. De laatste jaren namen The Lucky Ones in vakantietijd de honneurs waar, zodat Loutchan en zijn vrouw van een welverdiende vakantie konden genieten.

Om hun vriend te eren heeft de band sinds zijn overlijden meer traditionele fiddles tunes opgenomen op hun repertoire. Andermaal is het gebodene weer gevarieerd, van dansbaar, country tot aan old time. Zeven van de negen nummers schreef de band zelf. Keno City Love Song schreef men samen met Peter Menzies en de afsluiter My Gal is Good to Me is van de hand Jay Swinnerton.

Liefhebbers met een hang naar lang vervlogen tijden zullen zich wederom geen buil gaan vallen aan het gevarieerde roots album Slow Dance, Square Dance, Barn Dance.      

Theo Volk

Releasedatum : 24 juni 2022 Independent

Website : https://www.theluckyonesmusic.com/