Ticket West : 49 Park St. Blues

 


Sinds enkele jaren spelen de broers Pascal en Walter Wilhelm weer samen in een band. 49 Park St. Blues is intussen alweer hun derde album met Ticket West. Met name de uitstekende voorganger Cab Driving Man had niet over belangstelling te klagen.

Hun debuutalbum High Class Horse werd nog voornamelijk gevuld met Westcoast blues en had harmonicaspeler Harp Mitch erop een flinke vinger in de pap. Cab Driving Man was een stuk gevarieerder, onder andere uitstapjes naar de boogiewoogie en de Chicago blues, bovendien was de inbreng van harmonicaspeler Harp Mitch beperkt tot drie nummers.

Op de nieuwe schijf is de mondharmonica weer wat vaker aanwezig, echter wordt die deze keer bespeeld door Bas Kleine. Uiteraard ontbreekt ook deze keer toetsenvirtuoos Roel Spanjers niet.

Een uitstekende keuze van de broers was om de geweldige Nederlandse zangeres Laura Kits uit te nodigen, Laura zingt op Good Woman en Nice Guy.  Haar natuurlijke habitat is eigenlijk vooral de country, maar blijkt ook hier als een vis in het water. Overigens heb ik van haar nog steeds haar uitstekende debuutalbum Holy Fountain Water ter recensie liggen, wat volgens mij nog altijd niet officieel uitgekomen is.

Naast Laura zingen beide broers enkele tracks en Arjan Veldman op drie nummers. Andermaal is het een heerlijk gevarieerd album geworden, waaraan het spelplezier duidelijk is af te horen. I Buried a Friend is opgedragen aan overleden vriend Klaas Vermeulen. Het album werd opgenomen in de Vuurland Studio in Utrecht met producer Ernst Grevink (AKA Ermy Green).

Met het gevarieerde 49 Park St. Blues gaat men weer de nodige nieuwe zieltjes winnen.

Theo Volk

Releasedatum : 3 juni 2022 Independent

Website : https://ticket-west.com