Hattie Briggs - Red & Gold

Aanvankelijk probeerde de 22-jarige Hattie Briggs een zangcarrière en haar studie Russisch aan Oxford University te combineren. De belangstelling van buitenaf in haar muziek werd echter zo groot, dat ze in januari 2014 besloot te stoppen met haar studie. Vorig jaar werd ze al genomineerd voor BBC Radio 2 Young Folk Award Nominee 2014. 

Haar muziek is al regelmatig te horen op de radio, maar ook verscheen ze al op tv. In november 2013 bracht ze de EP My Shepherd’s Hut uit, die in Engeland de nodige aandacht trok. Ze begon meer op te treden en was ze reeds supporting act van Sam Brookes en op dit moment toert ze met Kathryn Roberts & Sean Lakeman. De belangstelling voor het debuut Red & Gold is nog groter en verkocht de afgelopen week al erg goed in Engeland. 

Niet zo verwonderlijk, er zullen maar weinig mensen zijn die haar prachtige, pure en heldere stem kunnen weerstaan. Ze ziet zichzelf als een singer-songwriter met invloeden uit folk en pop. Tot haar belangrijkste inspiratiebronnen rekent ze Eva Cassidy, James Taylor en Joni Mitchell. De liedjes spreken direct aan bij de eerste beluistering. 

Ze speelt zowel gitaar als piano. Het gebrachte repertoire is behoorlijk ingetogen en melodieus en blijft gemakkelijk hangen. Maar wel redelijk mainstream. Vaak wordt ze in de nummers begeleid door een prachtige cello.  

Op Red & Gold staan prachtige eigen nummers zoals bijvoorbeeld Pull Me Down en A Beautiful Mind, wat over Pete Seeger gaat, maar ook 2 covers. De keuze voor Fields of Gold van Sting in de uitvoering van Eva Cassidy is niet zo verwonderlijk, omdat het haar favoriete zangeres is. Minder voor de hand liggend is de keuze voor To Build a Home van The Cinematic Orchestra, wat overigens goed past bij haar eigen songs. 

Het album werd geproduceerd door Peter Waterman ( http://peterwaterman.co.uk/ ) Hij produceerde onder andere ook Uriah Heep.  De vraag is nu niet of ze gaat doorbreken naar een groot publiek, maar wanneer.


Releasedatum 6 april 2015 Wise Dog Records

                                                        Copyright foto Steve Ullathorne