Seth Avett & Jessica Lea Mayfield - Seth Avett & Jessica Lea Mayfield sing Elliott SmithHeel erg bekend werd de Amerikaanse singer-songwriter Elliott Smith niet. Hij schreef echter de nodige tijdloze en veelal breekbare liedjes. Zes albums liet hij op 34-jarige leeftijd achter, overleden onder zeer mysterieuze omstandigheden. Op zijn minst twee van zijn albums, Either/Or en XO, zouden naar mijn mening in geen enkele muziekcollectie mogen ontbreken. 

Seth Avett en Jessica Lea Mayfield zijn beiden grote fans van zijn werk. Ze trokken een aantal jaren uit om de songs van hun held onder de knie te krijgen, voordat ze de moed hadden om een tribute-cd te maken. Er werd gekozen voor een sobere instrumentatie. Men riep slechts af en toe de hulp in van Paul Defiglia (bas), Joe Kwon (cello), Tania Elizabeth (viool) En Scott Avett (banjo). 

Hun stemmen passen wonderwel bij het songmateriaal van Elliott Smith. Bovendien wijken hun versies niet te veel af van de oorspronkelijke, uit respect voor de kwaliteit van de gekozen liedjes. Ze worden dus op dezelfde ingetogen manier gebracht, zoals Elliott Smith dat zelf deed. 

En het moet gezegd, de selectie van de gekozen liedjes is uitstekend! Klassiekers als bijvoorbeeld Baby Britain, A Fond Farewell en Pitseleh ontbreken uiteraard niet. Speciale vermelding verdient Twilight. Het arrangement hiervan is buitengewoon mooi! 

Het is een prachtig eerbetoon geworden aan een veel te vroeg overleden singer-songwriter, wiens muziek niet in de vergetelheid mag geraken.    

Website http://www.sethandjessicasing.com/
Releasedatum 17 maart 2015 Ramseur Records