Malcolm Holcombe - The RCA Sessions
Deze keer geen nieuw materiaal, maar een terugblik op de twintig jaar dat hij al solo albums maakt. Tot nu toe bracht hij 10 albums en een EP uit. De opnames vonden plaats in de legendarische RCA Studios in Nashville, waar bekende artiesten als Elvis Presley, The Everly  Brothers, Roy Orbison en recenter Gillian Welch hem voor gingen. De naam van de studio is overigens tegenwoordig, RCA Studio B. 

Op The RCA Sessions wordt hij bijgestaan door ervaren muzikanten als Jared Tyler, David Roe Rorick, Tammy Rogers, Jelly Roll Johnson en Siobhan Maher-Kennedy, die hem reeds eerder op albums en ook live begeleidden. De gebrachte uitvoeringen vormen zeker een aanvulling op de bestaande versies, zeker doordat er gekozen is voor een directere benadering tijdens het opnemen. 

Ook is de stem van Malcolm in de jaren steeds doorleefder gaan klinken.  Met de gekozen nummers zullen de meeste fans wel vrede hebben, denk ik. Het beste aan bod komt Down the River, met het titelnummer, Butcher In Town, I Call the Shots en The empty jar. Waarschijnlijk wel terecht, want het is misschien wel zijn mooiste album. De grote live favoriet, Mouth harp man, staat uiteraard ook op de cd. Een van de meest indrukwekkende uitvoeringen krijgt To Drink the Rain

Gelukkig ontbreekt My ol’ radio niet. Het eerste liedje wat ik ooit van hem hoorde en sindsdien een van mijn persoonlijke favorieten. Bovendien een liedje wat altijd een glimlach op mijn gezicht tovert. Tevens een belangrijk lied voor Malcolm zelf. Het gaat over de oude radio die hij van zijn buurman kreeg en die uiteindelijk tot zijn muziekcarri√®re zou leiden. Gamblin’ house was in 2007 zonder twijfel  mijn meest gedraaide plaat van dat jaar. 

Zonder het indrukwekkende Pitiful blues zou de cd niet compleet zijn. Op fraaie wijze wordt afgesloten met A Far Cry From Here, een mooi duet met de bekende Ierse folk zangeres Maura O’Connor. Bij de cd wordt ook een DVD geleverd. 

The RCA Sessions geeft een mooi overzicht van zijn carri√®re tot nu toe, met songs gestoken in een nieuw jasje.  Een aanrader voor zowel zijn huidige, maar ook voor nieuwe fans.     Releasedatum 2 april 2015 Gypsy Eyes