Helge - Polar



De interesse in muziek startte al heel vroeg bij Helge Slikker. Zijn vader speelde gitaar en zijn moeder zong en al snel mocht hij hen begeleiden op tamboerijn of koeienbel. Daarna ontdekte hij samen met zijn broer de magie van het liveoptreden. Tegelijkertijd ontwikkelde hij een passie voor het theater. Hij behaalde een acteerdiploma in Antwerpen. Hierna keerde hij terug naar Nederland en combineerde beide interesses. Sinds 2012 componeert hij filmscores voor zowel nationale als internationale films. Als zanger, gitarist en liedjesschrijver vormt Helge daarnaast samen met zangeres Marlijn van Weerdenburg jarenlang het duo Miss Molly & Me. Samen brachten ze drie albums uit en toerden ze over de hele wereld. Hij begint steeds meer verhalende liedjes te schrijven en start hij een solocarrière, zijn eerste album Days of Young Petty Davis verschijnt in 2017. Een fraai album, wat gezien kan worden als een eerbetoon aan zijn jeugdhelden, bij wie hij de mosterd haalde. Zijn nieuwe album Polar werd opgenomen op IJsland, over het waarom zegt Helge het volgende :  ''Polar moest daar opgenomen worden, omdat ik na veel singer-songwriter projecten mijn manier van werken wilde verweven met mijn passie voor IJsland en het filmische aspect dat daar ook in de popmuziek wordt gebruikt. Het concert “Takk” van Sigur Rós heeft ooit mijn ogen geopend. Hun muziek staat voor mij voor verbeelding en Polar moest dat zelfde realiseren. Om dit DNA te vangen ben ik met Dave Menkehorst naar IJsland gegaan om in de Studio van Sigur Rós (Sundlaugin) met IJslandse musici de plaat op te gaan nemen.''. Het album is verdeeld in drie hoofdstukken:  

Hoofdstuk 1: 'The Encounter (Fundurinn)' - Dit deel staat in het teken van een eerste ontmoeting met IJsland en het afscheid nemen van een vorig leven. In de muziek zit een soort lichtheid en een open blik naar wat komen gaat.

Hoofdstuk 2: 'The Fight (Baráttan)' - Hier komt de spirituele impact van het IJslandse landschap naar voren en het effect daarvan op de geest. Hoe de leegte de zintuigen prikkelt en er voor zorgt dat je na gaat denken en dingen gaat voelen die je eerder niet constateerde.

Hoofdstuk 3: 'The Mirror (Spegelinn)' - In dit deel komt de magische reis tot een einde. De nummers voelen als een afgerond geheel en brengt de ervaren geest tot rust
.
De rust van IJsland heeft bij Helge duidelijk het beste naar boven gehaald, ver weg van de Nederlandse hectiek, legde hij zijn indie-folk op Polar vast. Naast op cd is het album ook leverbaar op wit vinyl.  
  
Theo Volk

Releasedatum: 8 november 2019 V2

Website: https://www.helgemusic.com/