Hymalayan - HymalayanHymalayan is een duo bestaande uit Natalie Ramsay en Tim Claridge. Zij leerden elkaar kennen op het moment dat Natalie in 2011 de zanglerares van Tim werd. Lessen die Tim met zeer veel plezier volgde en wat leidde tot een muzikale samenwerking in 2012 op Tim’s eerste solo album In The Company Of Crows

Een album gevuld met grunge en alternatieve muziek. Er groeide ook een vriendschap tussen beiden. Zo maakten ze samen een trektocht door de Hymalaya om de bron van de rivier de Ganges te zien. De groepsnaam vormt de mix van dat gebergte en hymne (lofdicht). 

De samenwerking kreeg een vervolg op het vorig jaar van Natalie verschenen tweede album Fly To Home. Een geweldige cd, waarover ik vorig jaar een recensie schreef en die in Nederland en België terecht de nodige andere zeer lovende recensies ontving. 

De vriendschap tussen beiden was intussen uitgegroeid tot een opbloeiende liefde en vorig jaar ontstond tijdens een langdurig  verblijf op Hawaii het plan om ook muzikaal samen verder te gaan.  Het eerste wat opvalt bij de beluistering van de EP Storm Obsession is de fantastische samenzang. 

Ook bevatten alle liedjes sterke melodieën, zoals opener Morphine Drop, een titel die niet al teveel vrolijkheid beloofd. Het bezit een refrein wat zich direct in je geheugen nestelt. Om een of andere reden roept Plastic Romance bij mij associaties op met  The Great Gig in the Sky van Pink Floyd. 

Waarschijnlijk door het begin op de piano, maar ook door de geweldige, ingetogen gitaarsolo van Tim. Al het gitaarwerk van Tim op Storm Obsession is inventief, vooral in slotnummer Blue Ivy, vooral de vondst van de versnelling halverwege is geweldig. Het is overigens een aanklacht over hoe de mensheid met de natuur omgaat. Dat niet alleen Natalie goed kan zingen, bewijst Tim in Storm

Ondanks dat het een EP is, bedraagt de speelduur toch precies 30 minuten, er zijn genoeg gewone cd’s die dat niet halen. Het is bedoeling dat de komende tijd Hymalayan uitgebreid gaat worden met een drummer, bassist en cellist en dat er over niet al te lange tijd nieuw werk verschijnt. Dat is geweldig nieuws, want Storm Obsession is een buitengewoon fraai debuut.         


Releasedatum 9 juni 2015 Eigen beheer