Fred Abbott - Serious Poke

Zomerse plaatjes zijn heel wat waard. Ze doen je beseffen dat je vooral mag genieten van het leven, zolang dat kan. Geen moraliserende teksten, ook al zullen intenties daartoe goed bedoeld zijn. Te lang stil staan bij kwesties is fijn, maar morgen kan het volstrekt anders zijn.

Fred Abbott deelt met iedere song een stootje uit, en voegt daar een mild serieuze ondertoon aan toe. Deze plaat gaat over je goed voelen. Korte feiten, afkomstig uit Fred’s ondervindingen, worden voorgeschoteld in 10 puntige songs.

Daarbij worden mythes op eenvoudige wijze door hem ontzenuwd. Niet alles in de liefde is zoals het wordt verondersteld te zijn. Luister en wordt wijzer van Fred’s adviezen, en neem daarbij vooral de knipoog ter harte. Lucky People spreekt boekdelen.

Serious Poke is de debuutplaat van de in London woonachtige muzikant Abbott. Hij genoot/geniet bekendheid als gitarist en “keyboard-ist” van de band Noah and the Whale. Hij was werkzaam binnen de gelederen van dit collectief gedurende de periode 2009 tot 2011, en dus ook betrokken bij hun succesvolle plaat Night On Earth

Het afgelopen jaar nam Abbott Serious Poke op in samenwerking met zijn voormalige collega’s gedurende sessies in de Britse Grove Studios. Dit gebeurde onder auspiciën van Martin Hollis, iemand die zijn bonuspunten heeft ontvangen door verdienstelijk werkzaamheden af te leveren voor Grinderman, The Rolling Stones en Take That. 

Een breed veld wanneer je een kwaliteitsgarantie wil trechteren. Rangschik Serious Poke domweg onder pop, en neem het van af dat punt. Zelf beschouw ik Serious Poke als een plaat zonder kapsones. Eentje die qua sfeer teruggrijpt op de jaren zeventig, maar evengoed anno 2015 is. 
Eentje die je in de gaten moet houden!


Gastschrijver: Rein van den Berg


Releasedatum : 24 juli Lojinx Records