Haiku Salut - Etch And Etch DeepDit bijzondere trio bestaat uit Louise Croft, Gemma en Sophie Barkerwood en zijn afkomstig uit Derbyshire. Twee jaar geleden debuteerde zij met Tricolore, dat de nodige lovende recensies kreeg van ondermeer  Mojo, Uncut en NME. De muziek daarop is een unieke, instrumentale mix van elektronica, folk en klassiek. Vooral beïnvloed door de film soundtracks van Yann Tiersen en Benoît Charest, maar ook door groepen als Ametsub en Múm. De groepsnaam is overigens gekozen vanwege de Franse en Japanse invloeden in hun muziek tijdens hun begintijd. 

Op Etch And Etch Deep gaat men verder op de reeds ingeslagen weg, dus wederom een album met dezelfde unieke, instrumentale mix die verder uitgediept wordt. Naast synthesizers duiken instrumenten als accordeon, klokkenspel, piano, klassieke gitaar, ukelele, trompet en drums op. Het bijzondere is dat alle drie de dames deze instrumenten bespelen en deze regelmatig op de cd uitwisselen. Vooral het gebruik  van de accordeon en klokkenspel maken in combinatie met elektronica de muziek voor mij speciaal. Een combinatie van accordeon en elektronica komen we ook tegen bij de groep Lau. Geen wonder dus dat beide groepen in 2013 al samen toerden. 

Het is heel moeilijk om de muziek goed te omschrijven, daar is deze te ondefinieerbaar voor. Ik kan U alleen maar aanraden om Etch And Etch Deep  zelf te gaan beluisteren, misschien raakt U er net zo door geboeid als ik.

Releasedatum: 7 augustus 2015 How Does It Feeled To Be Loved?

Website: http://haikusalut.com/