Martin Harley : Morning Sun

 


Al drie decennia duurt de muzikale carrière van de uitmuntende slidegitarist met een prettige stem Martin Harley. In het verleden schreef ik al enthousiast over zijn album Static in the Wires samen met Daniel Kimbro, dat vlak na de release tot een optreden in Café De Amer leidde. Twee jaar terug besprak ik ook het debuutalbum Harley Kimbro Lewis wat hij samen met Kimbro en Sam Lewis maakte. 

Ook over het veelal opgewekte Morning Sun ben ik andermaal lovend. Hierop zingt hij onder andere over de simpele, maar belangrijke dingen in het leven (Opener Morning Sun). Telt hij zijn zegeningen in Kite, een lied voor zijn dochters. Ondanks het drukke bestaan als muzikant is Harley altijd in staat geweest zijn om veel tijd met zijn gezin door te brengen. Muzikaal gezien vormt de blues geregeld een inspiratiebron. 

Overigens werkt Harley enigszins chaotisch, vaak spreekt hij voiceberichten in en krabbelt notities op de achterkant van recepten, die later de basis gaan vormen voor de songs. Voor Morning Sun kon hij op hulp rekenen van fantastische begeleiders. Naast de inventieve percussionist Michael Blair (Tom Waits, Elvis Costello, Lou Reed) twee klasbakken uit de Britse Americana scene, Mark Lewis op bas en Chris (CJ) Hillman op pedal steel.

Theo Volk

Releasedatum : 18 oktober 2024 Del Mundo Records

Website : https://www.martinharley.com/