Eric Bibb : In the Real World

 


Bluesmuzikant Eric Bibb (73) gaat onverdroten door met het uitbrengen van albums. Volgens de website Discogs staat de teller van reguliere releases inmiddels op 49. Vorig jaar was mijn collega Rein nog terecht bijzonder enthousiast over het voor een Grammy genomineerde Ridin’. Hierop werd Bibb onder andere uitstekend begeleid door de nog jonge Jontavious Willis, die dit jaar het fraaie West Georgia Blues uitbracht. Ook van Bibb verscheen eerder dit jaar al een album, Live at The Scala Theatre.

De toepasselijke titel van zijn nieuwste schijf is In the Real World, opgenomen in Peter Gabriel’s iconische Real World Studios, uiteraard met vaste kracht Glen Scott als producer. Bibb ziet het album als een mijlpaal in zijn gezamenlijke muzikale reis met Scott. Muzikaal gezien ziet Bibb het als een zelfportret omdat het duidelijk zijn muzikale invloeden laat horen. Het is het meest introspectieve album geworden dat Bibb ooit maakte.

Een belangrijke rol was trouwens ook weggelegd voor geluidstechnicus Katie May, die ervoor zorgde dat het album in een “flow” werd opgenomen. Het vaak behoorlijk ingetogen In the Real World had wat tijd nodig om bij mij onder de huid te kruipen, maar het zou me niet verbazen als het album andermaal voor een Grammy genomineerd zou worden.  

Theo Volk

Releasedatum : 18 oktober 2024 Repute Records

Website : https://www.ericbibb.com/