Mojo Man : Love & Revolution

 


De powerhouse blues, rock en soul band Mojo Man leek destijds een kort leven beschoren. Hun titelloze album, uitgebracht onder het motto “Balls and Horns”, werd nochtans in 2015 bijzonder positief ontvangen. Twee jaar later nam het gezelschap nog een album op, dat echter op de plank bleef liggen. Volgens medeoprichter Reinier Zervaas stopte de band toen, omdat niet alle bandleden dezelfde ideeën hadden over de vervolgkoers. Gelukkig werd de band, dankzij de nodige personeelswijzigingen, nieuw leven ingeblazen. 

Love & Revolution heet het nieuwe, bijzonder dynamische album. Alle songs komen uit de koker van de charismatische zanger en gitarist Marcel Duprix. De uiterst swingende blazersarrangementen zijn van de hand van saxofonist Zervaas. De blazerssectie bestaat uit maar liefst vijf muzikanten, die daardoor uiteraard een groot deel van het geluid bepalen. Toch krijgen anderen ook ruimschoots de mogelijkheid om te “shinen”, zoals nieuwkomer Co Vergouwen. 

Deze toetsenist verrijkt geregeld met zijn subtiele spel de songs. Live wordt deze geweldige toetsenist echter vervangen door Patrick Cuyvers. Maar de gedreven ritmesectie doet ook vaak een duitje in het zakje. Door hun door de jaren zestig en zeventig beïnvloede songs ligt een vergelijking met Southside Johnny & The Asbury Jukes voor de hand. Liefhebbers van die groep zullen ongetwijfeld ook Mojo Man gaan appreciëren. Zelf had ik bij opener Love Revolution, met name door de blazers, meteen een associatie met de klassieker Exile on Main St. van The Stones. Mijn vermoeden was dat men zoveel mogelijk het energieke livegeluid wilde benaderen, hetgeen door Reinier bevestigd werd. Mooi dat het ontiegelijk swingende en soulvolle Mojo Man weer helemaal terug is!

Theo Volk

Releasedatum : 18 oktober 2024 Continental Europe

Website : https://mojoman.nl/