Dietrich Strause : You and I Must Be Out of My Mind

 


Vandaag verschijnt You and I Must Be Out of My Mind, het vijfde album van de Amerikaanse singer-songwriter Dietrich Strause op Blueblade Records, het label van Jeffrey Foucault. Strause vergaarde vooral een bak aan muzikale ervaring als sessiemuzikant en deelde hij als begeleider onder andere het podium met  Anais Mitchell, Sarah Jarosz, Darlingside and Lake Street Dive. Hij is een veteraan in de indie Americana. Overigens verdient hij tevens de kost als illustrator, timmerman en leerling gitaarbouwer.

Het nieuwe album produceerde hij samen met geluidsman Brian Joseph (Bon Iver, Sufjan Stevens), Sam Kassirer (Josh Ritter, Lake Street Dive) and Shane Leonard (Anna Tivel). Opnamelocatie was Great North Sound, de uit de negentiende eeuw stammende boerderij, die door Brian Joseph werd omgetoverd in een studio vol analoge apparatuur.

De keuze voor Joseph lag voor de hand, regelmatig heeft de muziek dezelfde warme, relaxte  en dromerige vibe die regelmatig de muziek van Sufjan Stevens ook kenmerkt (vooral in Call to Me). Die sfeer wordt nog eens versterkt door het gebruik van onder andere de marimba, vibrafoon en trompet. De muziek is zowel speels als experimenteel, maar ook open en warm. Voor de achtergrondzang deed Strause een beroep  op Rose Polenzani, Jocie Adams en last but not least Rose Cousins.

Het zou me niet verbazen als het dromerige, speelse en wat experimentele You and I Must Be Out of My Mind in de smaak zal gaan vallen bij fans van Sufjan Stevens.

Theo Volk

Releasedatum : 29 april 2022 Blueblade Records

Website : http://www.dietrichstrause.com/