Jack Bottleneck & Band : Cow Country

 


In 2015 debuteerde Jack Bottleneck op geweldige wijze met Lost and Found. Een album vol covers en twee traditionals, waaronder de overbekende Amerikaanse folksong Wayfairing Stranger. Buiten verder Dust My Broom van Elmore James ging hij toen voor niet al te voor de hand liggende keuzes. Zoals bijvoorbeeld Tango Till They Sore en Chocolate Jesus van Tom Waits en Going to My Hometown van Rory Gallagher.

Ook op Cow Country covert Bottleneck (AKA Johan Venema) op uitstekende wijze wederom Waits en Gallagher. Dat is niet zonder reden, deze beide heren mogen/mochten graag een borreltje lusten. Ook covert Bottleneck twee nummers van Daniel Nordgren  en drie songs van de betreurde Justin Townes Earle, die helaas ten onderging aan zijn verslavingen. Een lot waaraan Bottleneck gelukkig een aantal jaren geleden, na de nodige up en downs, ontsnapte. Bottleneck zingt alleen nummers die op zijn lijf geschreven lijken en waarmee hij zich kan vereenzelvigen.

Wie voor het eerst Bottleneck zijn blues-, bluegrass-, countryblues- en Americanasongs met zijn doorleefde stem hoort zingen, denkt met een muzikant uit het diepe zuiden van Amerika te maken te hebben. Hij komt echter uit Rinsumageest, een klein plaatsje pal onder Dokkum.

Zijn begeleiders zijn allemaal doorgewinterde muzikanten, die de songs naar een nog hoger niveau tillen. Gitarist Herman Frank, bassist Rob Taekema en drummer Johannes Blanksma  kunnen allen bogen over een schat aan ervaring en dat hoor je ruimschoots terug op het meer dan uitstekende Cow Country. Rob Taekema schreef trouwens het titelnummer. Bottleneck beschikt over een groot inlevingsvermogen in andermans songs, waardoor hij met zijn intense zang de songs volledig naar zich toe kan trekken.

Voor de komende optredens van de heren zie hier. Het album is reeds rechtstreeks bij Bottleneck te bestellen via mail : jackbottleneck@gmail.com . Bijzonder warm aanbevolen, zowel cd als optredens!

Theo Volk

Releasedatum :  15 april 2022 Independent

Website : https://jackbottleneck.nl