Steven Troch Band : The Call

 


In 2016 werd de Steven Troch Band geformeerd door de ervaren Belgische mondharmonicaspeler Steven Troch. De band bestaat verder uit de Nederlandse bassiste Liesbeth Sprangers (Herman Brock & The Brockettes), gitarist Matt T Mahony (aka Matti De Rijcke, Les Bandits) en drummer Bernd Coene (Raman, Reena Riot).

Net als op het uitstekende debuutalbum Nice 'n' Greasy werken ze samen met de bekende producer Kid Andersen, deze keer in de rol van mixer. Het toepasselijke getitelde tweede album Rhymes for Mellow Minds was een feelgood album van het zuiverste water.

Door de nodige Caribische invloeden klinkt het nieuwe album The Call ook weer regelmatig relaxt. De roots van Troch liggen in de blues maar zijn muziek is doorspekt door allerhande invloeden (zelfs Spaanse), wat de gevarieerdheid ten goede komt. Het ademt een duidelijke livesfeer uit. Het grootste deel werd dan ook live opgenomen door Pieterjan Coppejans in de Robot Studios in Gent (Eefje De Visser, Lester’s Blues, Tiny Legs Tim ).

Ook deze keer kreeg het viertal weer assistentie; Luk Vermeir (piano), Bart Vervaeck (pedal steel) John Halbleib (trompet) and Luigi De Gaspari (trombone).  The Call is andermaal een uitstekende uitbreiding van het reeds fraaie oeuvre van de band.

Theo Volk

Releasedatum : 15 april 2022 Independent

Website : http://www.steventroch.com/