Rupert Wates : For the People

 


Op zijn album The Lights of Paris uit 2017 maakte Rupert Wates al eens een geslaagde terugkeer naar de Engelse folk. Op dat album kreeg hij slechts hulp van Adrianna Mateo op viool en Brian Sanders op cello. Zijn nieuwste album For the People is nog soberder. De viool van Mateo is deze keer slechts alleen te horen in Ullswater Cove. Verder kreeg hij alleen hulp van de zangeressen Rorie Kelly en Stacey Lorin en de zang van familie en vrienden in The Dance Of Joy.

Rupert schreef alle liedjes tussen februari en juli vorig jaar en het album werd in slechts twee dagen tijd eind november opgenomen. Buiten enkele fraaie duetten worden For the People vooral gedragen door het geweldige fingerpicking van Rupert op zijn akoestische Lowden gitaren. Uiteraard zullen veel luisteraars zijn zang weer associëren met die van Nick Drake (vooral in The North Road).

Volgens de geboren Londenaar is het album “a love song to humanity”. Rupert mag dan wel al sinds 2007 zijn tijd verdelen tussen New York en Colorado, hij zal echter nooit zijn Engelse roots verloochen. For the People is een absolute aanrader voor doorgewinterde folkliefhebbers.   

Theo Volk

Releasedatum : 15 april 2022 Bite Music

Website : https://rupertwatesmusic.com/