The Space Age Travellers : Satellite Shuffle

 


Volgens de website van Bart-Jan Baartmans is Satellite Shuffle hun derde album. Op Bandcamp staan echter al drie eerdere albums ; @dventures in the Shadows, Slapback to the Future en Spaceology.

Satellite Shuffle kwam bliksemsnel tot stand. Begin dit jaar had BJ de nodige tijd over, concerten gingen niet door evenals de productie van een album van een bevriende singer-songwriter. BJ hield zich een tijdje bezig met YouTube filmpjes kijken, maar dat begon al snel te vervelen. Dus besloot hij zijn maatje Sjoerd van Bommel te bellen om een album te gaan maken.

Op zijn Iphone had BJ nog wat losse ideetjes staan, om verder uit te werken. Eenmaal met zijn drieën in de studio ontstonden bliksemsnel een dozijn composities. Net als op de drie voorgangers werkte BJ naast drummer Sjoerd van Bommel weer samen met bassist Gerco Aerts. Met dit tweetal heeft BJ al heel lang een uitstekende synergie; ze voelen elkaar blindelings aan, ook nu weer.

Ook is het spelplezier duidelijk hoorbaar. Of zoals BJ het omschreef : “Geschreven in een donkere, onzekere periode begin 2022 zonder duidelijk plan of doel anders dan het maken van de muziek om de muziek zelf en het plezier daarin. Een knallend begin van een mooie doorstart.”.

Net als op de voorgangers is het gebodene weer behoorlijk gevarieerd en tapt men uit vele muzikale vaatjes. Uiteraard werd het album weer opgenomen in BJ’s eigen studio Wild Verband. Zoals al eerder gememoreerd, Satellite Shuffle is een album waar het spelplezier hoog in het vaandel staat. De Coronapandemie was blijkbaar toch nog ergens goed voor.

Theo Volk

Releasedatum : 1 april 2022 Continental Record Services

Website : https://www.bjbaartmans.nl/the-space-age-travellers/