Lucky Blue : Dog Days

 


De vierkoppige Rotterdamse indie-rockband Lucky Blue dankt hun groepsnaam aan bandlid Marcus. Sinds groep acht van de lagere school is Marcus’ favoriete kleur blauw en noemt hij die kleur sindsdien lucky blue. De groep bestaat intussen ruim drie jaar en in eerste instantie was het slechts de bedoeling om te jammen. De klik onderling was echter zo groot dat men ook graag podia onveilig wilde gaan maken.

In 2020 debuteerde de band succesvol met de single Alone en de EP Addictive Minds. Dat ze intussen een stuk verder gegroeid zijn, bewijst hun debuutalbum Dog Days. De titel van het album is afgeleid van het Engelse gezegde “Every dog has its day” en staat voor alles wat een mens in z'n leven meemaakt. Van liefde en verlies tot dromen en angsten.

Het album is vooral gevuld met feelgood indie songs. Als invloeden worden genoemd The Strokes, Twin Peaks, Lou Reed, Mac DeMarco, Velvet Underground, Wavves en Pavement. Vooral de mentaliteit van laatstgenoemde groep is van toepassing van Lucky Blue. Bij beide groepen staat voor alles het spelplezier voorop. Ze zijn erg blij weer de podia op te kunnen.

Aanstekelijke en goed in het gehoor liggende liedjes als Daydreaming en Remember Me zullen ongetwijfeld uitgroeien tot publiekslievelingen. Laatstgenoemde song lijkt me de ideale afsluiter van concerten. Mijn favoriete song is echter het bijzonder fraai opgebouwde Cigarette Daycare, met heerlijk gitaarspel. De zang doet me hier trouwens denken aan Chef’Special. Dog Days is een relaxt debuut, dat doet verlangen naar meer, véél meer.  

Theo Volk

Releasedatum : 22 april 2022

Website : https://www.facebook.com/luckyblizzo

 

Lucky Blue live :

21-04 ROTTERDAM : V11 Album release party

05-05 ROTTERDAM : Bevrijdingsfestival