Handkerchief : Ghosts of This Town

 


“Handkerchief brengt Waits, Cave en Deville samen rond de tafel.”, zo omschreef Humo de band uit Antwerpen al eens kernachtig. Maar Handkerchief is meer dan dat, het brengt een onweerstaanbare mengeling van Europese rootsmuziek, rock ‘n roll, ska, gypsy, surf, calypso en rumba.

In hun onmiskenbare zeemansblues volgen ze telkens weer de lokroep van de oceaan. Zanger en liedjesschrijver Christof Annaert stelt zichzelf bij het componeren altijd de vraag “Hoe zou rock 'n’ roll geklonken hebben, moest Elvis een zeeman geweest zijn?”.

Het nieuwe album Ghosts of This Town verschijnt net als Mutiny Ballads & Fishguarding Songs wederom op het uitstekende Starman Records label. Andermaal maakt de band een donkere trip langs grote steden, havens en romantiek. Op zijn donkerst en het meest vervreemdend is dat in de twee afsluitende nummers Hold On en Coming Home. Vooral Hold On herinnert aan Tom Waits ten tijde van Swordfishtrombones en Rain Dogs.

Bij de overige nummers is het vooral heerlijk meewiegen op het ritme. Luisteraars kregen vorig jaar al een uitstekend voorproefje in de groovende single Lucky Day. De bijzondere band bestaat naast Annaert uit Nele Paelinck (viool, accordeon),  Simon Beeckaert (contrabas), Tijs Bonner (toetsen, gitaar en zang), Floris De Smet (bassax), Tom De Wilde (drums en percussie) Sebastian Fischer (baritonsax), Reinout Reggers (tenorsax), Lies Vandeburie (trompet, zang).

De afgelopen jaren bouwde de band een uitstekende livereputatie op, ze toerden onder andere met C.W.Stoneking. Helaas telt het album slechts zeven nummers en duurt maar 29 minuten. Daar staat tegenover dat er geen mindere songs op staan en ze een verslavende uitwerking op de luisteraar hebben. Binnenkort gelukkig live te zien in Nederland en België.

Theo Volk

Releasedatum :  29 april 2022 Starman Records

Website : https://handkerchiefmusic.com

 

Handkerchief live (more to follow soon) :

03-06: WEBBEKOM : ‘t Stamineeke

18-06: KORTGENE (NL) : Eindeloos Eiland Festival

25-06: EKEREN : Buskruid Festival

01-07: WESTMALLE : Pop in Malle

10-07 t/m 16-07: On Tour By Boat met Vrijbuiter Zeilen

10-07: VLISSINGEN (NL) : TBA

12-07 + 13-07: ANTWERPEN : TBA

15-07: TERNEUZEN (NL) : TBA

16-07: GENT : TBA

17-07: DORDRECHT (NL) : Big Rivers Festival

27-08: HERSELT : Gevarenwinkel Festival

04-09: AARSCHOT : Arts & Roots in the Woods

16-09: MORTSEL : Kaleidoscoop

17-09: GORINCHEM (NL) : De Lievelinge