Afton Wolfe : The Harvest


 

Eerder dit jaar verscheen van Afton Wolfe al de uitstekende EP Twenty-Three. Ik besloot mijn recensie erover met de woorden “Twenty-Three is een uitstekend minialbum, dat doet verlangen naar meer.”. Veel sneller dan verwacht verschijnt opvolger The Harvest. Hierop vertolkt hij een zevental songs van zijn schoonvader L.H. Halliburton.

De EP begint opmerkelijk opgewekt vooral door de gebruikte mondharmonica en fluit met het titelnummer, wat snel blijft hangen bij de luisteraar. Zelf hoor ik liever meer zijn rauwe kant zoals in New Orleans Going Down, een song over de gevolgen van orkaan Katrina. Door zijn zang dringt automatisch de associatie met Tom Waits op.

Wolfe is dan ook altijd te vinden als gast op het legendarische jaarlijkse Tom Wait's eerbetoon in East Nashville om geld in te zamelen voor Second Harvest, geleid en samengesteld door Mary Sack met een verzameling artiesten die een aanzienlijke impact hebben gehad op het ontstaan en groei van de zeer gerespecteerde muziekscene in East Nashville. Wolfe wordt begeleid door uitstekende muzikanten. De productie was in de bekwame handen van Doc Sarlo, die ook meespeelde op The Harvest.

Theo Volk

Releasedatum : 17 november 2023 Grandiflora Records (Independent)

Website : https://aftonwolfe.com/