Wendy Webb : Silver Lining

 


Bijna zeven jaar terug was het vijfde album Step Out of Line van Wendy Webb een zeer aangename verrassing voor mij. Niet alleen bleek Wendy een buitengewoon goede zangeres, maar werd ik getrakteerd op smaakvol gearrangeerde liedjes. Veertien geweldige muzikanten waaronder Wayne Jackson (Memphis Horns), David Grissom, Mark T Jordan, Willie Weeks en Dan Dugmore verfraaiden ondermeer de songs. Aan zes van de songs werkte toen producer Mark Keller mee. Songs waarin elementen van folk, jazz, blues en pop terug te horen waren.

Dit keer schreef Keller mee aan titelsong Silver Lining. Tevens werkte hij mee aan een nieuwe versie van Children on the Blue, de eerste song die Wendy in 1972 op veertienjarige leeftijd schreef. De nieuwe versie is opgedragen aan haar vader. Wendy is van hetzelfde bouwjaar als ik en het is dan niet zo verwonderlijk dat ze net als ik een grote voorliefde heeft voor singer-songwriters uit die tijd als Laura Nyro en Carole King.

De enige cover op het album is I’ve Grown Accustomed To Your face. Een vaak opgenomen nummer, van Frank Sinatra, Rosemary Clooney tot aan Wes Montgomery. Deze keer werkten minder muzikanten mee aan Silver Lining. De opnames vonden plaats in een moeilijke periode voor Wendy en haar man, schrijver Randy Wayne White. Hun woning op Sanibel eiland werd verwoest door een orkaan.

Gelukkig bleef de studio van producer John McLane gespaard. Hij is niet alleen producer maar nam ook de nodige instrumenten voor zijn rekening. Danny Morgan speelt bongo, akoestisch gitaar en percussie en Cowboy Eddie Long speelt dobro op Blue Skies on the Way. Ook deze keer weer bevatten de songs elementen uit de folk, jazz, blues en pop en zelfs wat Latin invloeden. Andermaal zijn de songs smaakvol gearrangeerd, vooral de blazerbijdrages bevallen me goed. De zang en pianospel van Wendy werden live opgenomen. Silver Lining is wat soberder dan de voorganger, maar bevalt me intussen nog beter dan de al fraaie voorganger.

Theo Volk

Releasedatum : 15 november 2023 Spooky Moon Records

Website : http://www.wendywebbmusic.com/