Zach Russell : Where the Flowers Meet the Dew

 


Voordat Zach Russell uit Knoxville, Tennessee singer-songwriter werd had hij zeven jaar lang de meest uiteenlopende baantjes. Zo was hij karaoke gastheer, manager van een schoenenzaak, legde hij irrigatiesystemen aan en was timmerman. Ook reisde hij met singer-songwriter Tyler Childers de wereld over om diens merchandise te regelen. 

Muziek speelde al vroeg een allesbepalende rol in Zach’s leven. In zijn jeugd kwam hij in aanraking met de kerkelijke muziek in de Baptistenkerk. Hij luisterde verder naar hiphop, rock en country. Tussen 2011 t/m 2015 studeerde hij Songwriting aan Middle Tennessee State University (MTSU). In 2012 produceerde hij al het hiphopalbum Self Justification : Purp & Debos - chapter 1 wat hij samen met cLee maakte. Tussen 2016 en 2020 begon hij eigen sound te ontwikkelen, die hem vooral richting country stuurde. 

In 2021 verscheen de EP The Creek, die meteen een contract opleverde bij Thirty Tigers. Vervolgens werkte hij achttien maanden hard aan debuutalbum Where the Flowers Meet the Dew. Naast de nodige countryinvloeden, klinkt ook elektrische folk door (What You Want Comes to You) maar bijvoorbeeld ook zestiger jaren R&B (Milk & Honey). 

Zijn teksten zijn regelmatig tongue-in-cheek, vol met humor. In Born Again zingt hij over de worstelingen met zijn geloof in zijn jeugd. Overigens een geweldige opgebouwde song, die begint als rockabilly, het middenstuk is psychedelisch en eindigt in een funky, groovy jam met heerlijk gitaarspel. Toch is het vooral zijn zang die Where the Flowers Meet the Dew direct een uiterst prettige luisterervaring maakt. Overtuigend debuut, volgens mij is een Zach een blijvertje!

Theo Volk

Releasedatum : 1 december 2023 Carlboro/Thirty Tigers

Website : https://www.zachrussellmusic.com