Camp Cope : Running with the Hurricane

 


De naam Camp Cope deed geen enkel belletje rinkelen. Het betreft hier een in thuisland Australië erg populair damestrio rondom frontvrouw Georgia "Georgia Maq" McDonald. Erwin Zijleman van Krenten uit de pop besteedde in 2019 zowel aandacht aan McDonald’s soloalbum als aan het tweede album van Camp Cope, getiteld How To Socialise & Make Friends.

Het enthousiasme van Erwin over McDonald’s fantastische stem deel ik volkomen en verklaart ook voor een groot deel de populariteit van dit trio uit Melbourne. Maar ik wil zeker de andere twee dames niet te kort doen.

Opener Caroline van Running with the Hurricane begint met een lekker basloopje van Kelly-Dawn Hellmrich, die Joy Division bassist Peter Hook en blink-182 bassist Mark Hoppus als grootste voorbeelden heeft. Samen tekende het trio voor de muziek, de teksten zijn van de hand van McDonald.

In het titelnummer laat McDonald haar emotionele zang volledig de vrije loop. Om hierna vervolgens in One Wink at a Time een stuk ingetogener te klinken. Bijzonder inventief laat ze hier als het ware haar stem alle kanten op fladderen. Subtiele toevoeging vormt hier trouwens het trompetspel van Shauna Boyle. Daarnaast is in opener Caroline en de toepasselijk getitelde afsluiter Sing Your Heart Out de elektrische gitaar van Courtney Barnett te horen.

Wat naast de zang het album aantrekkelijk maakt is dat de productie niet te gepolijst is. Regelmatig zijn de achtergrondkoortjes niet te versmaden. Running with the Hurricane zal zeker menig luisteraar emotioneel weten te raken.      

Theo Volk

Releasedatum : 25 maart 2022 Run for Cover

Website : https://www.campcopemusic.net/