Eva De Roovere : Hier en Nu

 


De veelzijdige Eva De Roovere kreeg thuis een verscheidenheid aan muziek met de paplepel ingegoten. Haar ouders lieten haar zowel met klassieke als populaire muziek (waaronder kleinkunst) kennismaken. Eva studeerde zowel aan de kleinkunstafdeling van Studio Herman Teirlinck  als Jazz Studio Tritonus in Antwerpen.

Aan het begin van haar carrière verdeelde ze haar tijd tussen muziek en cabaret. In 1999 won ze de juryprijs van het Leids Cabaret Festival met Eeef & Coo, een samenwerking met Colette Notenboom. Daarnaast nam ze 4 albums met Kadril, 2 met Oblomow en 2 albums met Gerry De Mol op, waaronder het zeer succesrijke Kleine Blote Liedjes.

Haar grote doorbraak in Nederland bereikte ze in 2006 met haar solodebuut De Jager. Het erotisch getinte Fantastig Toch hiervan werd twee keer een grote hit. Op dit album combineert ze op geslaagde wijze de folk van Kadril met chanson en soms wat opzwepende rock.

Als ik me niet vergis is Hier en Nu haar zevende album. Zoals altijd zijn haar liedjes niet in een bepaald hokje te stoppen. Ook deze keer hoor je allerhande invloeden terug in haar popliedjes, tot aan jazzy accenten aan toe. De eerste aanstekelijke voorbode van het album was Spijt en op Valentijnsdag verscheen de eveneens uitstekende, poëtische tweede single Stroom.

Ook deze keer valt er tekstueel veel te genieten. Eva weet in haar teksten haar gedachten in weinig woorden neer te zetten (“Voor hem ga ik door het vuur, voor haar van de brug”). Met Hier en Nu bewijst Eva nog steeds mee te tellen. Binnenkort zal ze weer live te aanschouwen zijn, uiteraard vind de aftrap plaats in geboorteplaats Lier.      

Theo Volk

Releasedatum : 4 maart 2022 Eigen beheer/Starman Records

Website : https://www.evaderoovere.be

 

Eva de Roovere live :

Try outs:

10-03 LIER :  De Zimmer

25-03 STASEGEM :  Zuiderkouter

28-03 MECHELEN : De Vleeshalle

Release Shows:

05-04 BRUSSEL : AB

21-05 DRANOUTER : Muziekcentrum

09-06 GENT : Minard

16-06 ANTWERPEN : De Roma