Lavalu : Earthbound

 


Onlangs zag Lavalu (AKA Marielle Woltring) de films “Lost Daughter” en Power of the Dog”. Ze merkt dat toon van vertellen anders is. De films blijken geregisseerd te zijn door vrouwen. Opeens herkent ze ook de vrouwelijke hand in haar nieuwe album Earthbound.

Het album is grotendeels in haar eigen huis opgenomen en praktisch volledig door haarzelf geproduceerd. Alle composities kwamen tot stand op haar vertrouwde Ibach piano. De zang nam ze op zittend op de bank in haar chillpak met een dekentje om haar heen.  Dit alles komt de intimiteit zeer ten goede. Wie goed luistert hoort zelfs af en toe op de achtergrond vogels.

Marielle wordt begeleid door  Roosmarijn Tuenter op altviool en Paul Rittel op cello. Onlangs speelde Marielle mee op het prachtige debuutalbum Heimat van Miriam Moczko. Als wederdienst zingt Miriam mee op drie composities. Wat beide dames trouwens gemeen hebben is, dat ze allebei in Arnhem wonen en niet in Nederland geboren zijn.

De teksten handelen vaak over het omarmen van je teleurstellingen, over het accepteren dat hoe hard je ook je best doet heel vaak dingen gewoon niet lukken. “Ik ben opgevoed door een moeder die enorm groot geloof had in de maakbaarheid van jezelf en de samenleving en ik kom er de afgelopen jaren middels een halve burn-out achter dat het gewoon niet zo werkt”, aldus Marielle.  

Het ingetogen  Watching You Sleep is geschreven voor haar dochtertje. Haar mooie stem lijkt trouwens vooral in Wide Open wat op die van Beth Orton. Earthbound is een schitterend kamerpop album, dat hopelijk grootschalig opgepikt gaat worden.   

Theo Volk

Releasedatum : 25 maart 2022 Solid Keys

Website : https://lavalu.nl

 

Lavalu live :

07-04 EDE : Akoesticum i.s.m. astrant

08-04 AMSTERDAM : Concertgebouw (première)

09-04 ROERMOND : ECI Cultuurfabriek

10-04 TILBURG : Paradox

21-04 DEN HAAG : De Nieuwe Kerk

23-04 MIDDELBURG : Zeeuwse Concertzaal

30-04 ZUTPHEN : Buitensociëteit

01-05 ARHEM : Musis

20-05 WARMOND : Theater Het Trefpunt (solo)

27-05 ANTWERPEN : Kunstencentrum Vlaams Fruit (solo)