Ronni Le Tekrø : Bigfoot TV

 


Eind 2020 bracht Ronni samen met Ledfoot ( AKA master of Gothic blues) nog het uitstekende A Death Divine uit. Ronni is vooral bekend als oprichter en frontman van de Noorse hardrockband TNT, die sinds de jaren tachtig furore maakte.  Zijn laatste soloalbum dateert alweer van zes jaar terug, dus hoog tijd voor een nieuw album.

Bigfoot TV opent erg sterk met het stevige en aanstekelijke Life on Long Island. Vervolgens lijkt men in rustiger vaarwater te komen in Demons, wat fraai akoestisch begint, maar waarna Ronni toch weer overschakelt, naar steviger, funky gitaarspel. Donkere thema’s spelen zoals wel vaker een belangrijke rol in Ronni’s liedjes. Demons schreef hij trouwens met Ledfoot.

Uiteraard zijn invloeden terug te horen van zijn band TNT, maar bijvoorbeeld ook van Thin Lizzy, vooral aan het begin van A Handful of Time. In de vooruitgesnelde single Moving Like a Cat, wordt op subtiele wijze gespeeld met dynamiek. Ook is het gitaarspel van Ronni hier om je vingers bij af te likken. In de overige nummers krijgt Ronni van zijn uitstekende begeleiders wederom alle ruimte om te schitteren. Hij wordt niet voor niets al vele jaren gerekend tot de beste vijfentwintig gitaristen ter wereld.

Op Bigfoot TV maakt Ronni nog steeds een buitengewoon geïnspireerde indruk, liefhebbers van steviger gitaarspel weten genoeg.  

Theo Volk

Releasedatum : 18 maart 2022 TBC Records

Website : https://www.ronniletekro.com