Hank Woji : Highways, Gamblers, Devils and Dreams

 


Het heeft even geduurd voordat The Working Life uit 2014 een opvolger heeft gekregen. Het goede nieuws is dat Woji’s zesde soloalbum Highways, Gamblers, Devils and Dreams een dubbel cd is geworden met 23 songs, die een speelduur heeft van bijna twee uur. Hank Woji is een ervaren Texaanse singer-songwriter. Als bassist speelde hij in diverse bands, waarmee hij blues, r&b, reggae, rock ‘n’roll, country rock tot aan afrobeat speelde.

Anaïs Mitchell prijst Highways, Gamblers, Devils and Dreams aan als “Hank Woji's 'Highways, Gamblers, Devils & Dreams' is a sprawling meditation on mythic American themes. Hank is a troubadour of the old school, warm hearted and precise.”. Een omschrijving waar ik me goed in kan vinden, want Woji is een verhalenverteller van de bovenste plank.

Met een duidelijke visie voor ogen begon Woji in augustus 2021 aan zijn muzikale odyssee. In 18 maanden tijd doorkruiste hij het land om de 23 songs in 15 verschillende studio’s in 8 verschillende staten op te nemen met een uitgelezen gezelschap muzikanten. Veelal werden de songs recent door Woji zelf geschreven.

Daarnaast enkele covers. De oudste is een cover van Woody Guthrie’s I Ain’t Got No Name. Daarnaast een sobere versie van Townes Van Zandt’s I’ll Be Here in the Morning, waarop Jaimee Harris meezingt. Eerder nam Woji al eens Van Zandt’s Loretta op. Ook van lang geleden is Jimmy Cliff’s Sitting in Limbo. Niet geheeld verrassend dat Woji het nummer covert, want ooit deelde hij het podium met Cliff. Recenter is Bruce Springsteen’s Land of Hope and Dreams.

Het eindresultaat is een bijzonder gevarieerd album geworden met de nodige muzikale stijlen. Highways, Gamblers, Devils and Dreams vormt nu al samen met Holy Ghost Town mijn favoriete albums van hem.

Theo Volk

Releasedatum : 1 september 2023 Independent

Website : http://www.hankwoji.com/