Water Tower : Live From Los Angeles

 


Bluegrass band Water Tower werd in 2005 geformeerd door Kenny “Fretboard” Feinstein. Oorspronkelijk onder andere namen en gebruikmakend van diverse stijlen kreeg de band in 2018 zijn huidige vorm in Los Angeles na de nodige verhuizingen. In Los Angeles ontmoette Feinstein Tommy “Fingers” Drinkard, een geluidstechnicus, songschrijver en frontman van de band Tommy Drinkard & The Remedy. Tommy was al een geweldige gitarist, maar wilde ook graag banjo leren spelen. Na de nodige lessen van Kenny wist hij na een jaar al de Topanga Banjo and Fiddle Competition te winnen.

De titel Live From Los Angeles is enigszins misleidend, het album is weliswaar live opgenomen, maar dan wel in de Palomino Studios. In slechts één dag na een uitgebreide tournee, zodat de band volledig op elkaar ingespeeld was. Het album bevat een gevarieerde mix van bluesgrass, old-time en jamgrass waarin soms invloeden uit reggae, (prog en punk)-rock en jazz doorklinken.

Naast van Joey “Juice” Berglund krijgt het tweetal hulp van Jesse Blue Eads, een zeer talentvolle, negentienjarige bassist. Eads won onlangs een Jazz Award van de prestigieuze Berklee School of Music. De band staat overigens aan de vooravond van een uitgebreide tournee door het Verenigd Koninkrijk aangevuld met enkele optredens in Ierland. Hopelijk maken ze ook eens de oversteek naar Nederland met hun aanstekelijke muziek.   

Theo Volk

Releasedatum : 11 augustus 2023 Independent

Website : https://watertowerband.com/