Laufey : Bewitched

 


Reeds als student aan het prestigieuze Berklee College of Music was Laufey Lin Jónsdóttir drie jaar terug succesvol. Een zangeres met IJslandse en Chinese roots. Haar debuutalbum Everything I Know About Love stond boordevol liedjes met een hoog zwijmelgehalte. Een album over liefde en over volwassen worden. Ook een album waar de nostalgie en romantiek van afdruipt. Muziek vooral geïnspireerd door jazzmuziek van zo’n tachtig jaar geleden, maar waarin ook klassieke invloeden doorklinken. Laufey probeert met haar muziek een brug te slaan tussen jazz en klassiek en een jong publiek.

Op dit moment is Laufey dan ook de meest beluisterde jazzartiest op Spotify. Die populariteit zal ongetwijfeld vergroot gaan worden met haar nieuwe album Bewitched, waarop ze zowel als zangeres en liedjesschrijver gegroeid is. De liedjes op het nieuwe album gaan over de liefde, maar dan meer in de algemene zin. Andermaal hebben ze een hoog zwijmelgehalte, waarvoor je in de juiste stemming moet zijn, zoals bijvoorbeeld op de late avond.

Regelmatig zijn rijkelijk versierd met strijkers van de uit Londen afkomstige Philharmonia Orchestra. Elf van de veertien liedjes schreef ze alleen. Promise schreef ze samen met Dan Wilson (Taylor Swift, Adele) en Must Be Love met Max Wolfgang en Freddy Wexler. Daarnaast vertolkt ze de jazzklassieker Misty van Johnny Burke en Erroll Garner. Het gaat Laufey duidelijk voor de wind, haar komende toer was in een paar minuten uitverkocht.

Theo Volk

Releasedatum : 8 september 2023 AWAL

Website : https://www.laufeymusic.com/