John Mayall’s Bluesbreakers : Live in 1967 - Volume Three

 


Eind november hoopt blueslegende John Mayall negentig te worden. 22 maart vorig jaar speelde hij na een carrière van meer dan zes decennia zijn laatste concert. Gelukkig zag ik de man elf jaar geleden optreden in de Bredase Mezz, waar hij een geïnspireerde set van anderhalf uur speelde zonder pauze. Helaas zag ik hem niet optreden met zijn Bluesbreakers in absolute topvorm tweede helft jaren zestig. Gelukkig werd dat euvel enigszins verholpen in 2015 en 2016 met de release van de eerste twee geweldige delen van liveoptredens uit 1967.

Tot mijn grote genoegen verschijnt nu Live in 1967 - Volume Three. De gebruikte opnames werden door Mayall zelf opgepoetst samen met de Canadese geluidstechnicus, producer en singer-songwriter Eric Corne van Forty Below Records. Mayall wordt begeleid door Peter Green, John McVie en Mick Fleetwood. Dit drietal zou datzelfde jaar Fleetwood Mac oprichten.

Het door Mayall zelfgeschreven Tears in My Eyes stond ook al in een andere versie op het tweede deel. Reeds vrijgegeven werden Stand Baby Baby en Freddie King’s The Stumble. Het viertal stuwt elkaar in de acht nummers naar grote hoogtes. Deze historische opnames hebben we te danken aan Tom Huissen, sinds 1968 zanger en bassist van de bluesband John The Revelator. Tom woonde in 1967 in Londen en nam vijf optredens op een reel-to-reel tape recorder op. Een geluk voor de rechtgeaarde bluesliefhebber, want het laat Mayall en begeleiders op hun allerbest horen.

Theo Volk

Releasedatum : 8 september 2023 Forty Below Records/V2 Records

Website : https://www.johnmayall.com/