Little Steve & The Big Beat : Circles

 


Op jonge leeftijd kwam Steven van der Nat op een wat aparte manier in aanraking met de blues. Terwijl hij zijn muzikale vaardigheden aan het oefenen was op de zolder van zijn ouderlijk huis, hoorde hij muziek klinken uit de bar verderop in de straat. Daar speelde op dat moment de Amerikaanse zanger en mondharmonicaspeler R.J. Mischo met diens band, wat grote indruk op Steven maakte. Als snel hierna werd Steven gevraagd om in een band te gaan spelen. 

Zijn muzikale carrière kwam in een stroomversnelling na de release van de debuut ep met The Big Beat. Om vervolgens in 2016 door te breken met hun geweldige debuutalbum Another Man, wat bedolven werd onder enthousiaste recensies en hun op grote podia bracht als Moulin Blues, De Zwarte Cross en Blues Peer. Circles verschijnt nu acht jaar na Another Man, maar was het wachten meer dan waard. Vanaf de swingende opener 99 LBS weet het vijftal andermaal te overtuigen. Overigens niet te verwarren met de gelijknamige soulklassieker van Ann Peebles, waarin trouwens ook een hoofdrol voor blazers is weggelegd. Alle liedjes werden door Steven geschreven, op het door Martijn van Toor gecomponeerde Tired of Moaning na. 

Steven wordt omringd door fantastische muzikanten, waaronder een bijzonder strakke ritmesectie bestaande uit bassist Bird Stevens en de ervaren drummer Jody van Ooijen, die al sinds zijn vierde met muziek bezig is en onder andere deel uitmaakte van The Shiner Twins. Verder wordt hij begeleid door het dynamische saxofonistenduo Martijn van Toor (tenor) en Evert Hoedt (bariton). Het levert een vooral swingend rhythm & bluesalbum op, waarin je invloeden hoort uit de jaren zestig. Circles zal ongetwijfeld veel muziekliefhebbers gaan aanspreken, daar ben ik zeker van. 

Theo Volk

Releasedatum : 27 september 2024 Timezone Records/Sonic Rendezvous

Website : https://littlesteveandthebigbeat.com/


Little Steve & The Big Beat live :

29-09 HAARLEM : Patronaat, album release party

18-10 BERGEN OP ZOOM : Berg's Blues Festival

06-11 BERGKAMEN (DE) : Thorheim

22-12 DONGEN : De Gouden Leeuw