Handkerchief : Big City Blues

 


Felix Huybrechts van Starman Records weet goed wat er op muziekgebied in België gebeurt. Het label brengt regelmatig prachtalbums uit, soms van minder bekende artiesten zoals het geweldige album White Flemish Trash van Mercelis, wat helaas destijds niet de aandacht kreeg wat het verdiende. Eerder dit jaar verscheen er Be Who You Wanna Be van de uit Schoten afkomstige Stef Kamil Carlens wat gelukkig meer werd opgepikt. Handkerchief is een uitstekende band uit Antwerpen, die zich in een steeds groter wordende populariteit in België en Nederland kan verheugen. In Nederland trouwens te boeken via Kees Spruit van Monkeyman. 

Voorganger Ghost of This Town wist dankzij zijn verslavende werking mij te overtuigen. Het eerste wat opvalt bij beluistering van hun nieuwe album Big City Blues is dat het een stuk steviger geworden is, meer rockend. Wat gebleven is de bluesy feel, de doorleefde stem van frontman Christof Annaert en de uitstekende blazerssectie. Antwerpen neemt een belangrijke plaats in de songs op het nieuwe album, meer dan in het verleden. Bij de opnames kreeg men hulp van niet de minsten, Nele Paelinck (toetsen, viool, zang), Roel Poriau (Thin of One), Jon Birdsong, Tomas De Smet (Zita Swoon, Think of One) en Floris De Smet (NAFT). 

Het resultaat is hun meest verslavende en fraaiste album tot dusver, waarop trouwens een nieuwe versie van Lucky Day te vinden is.  De liveband bestaande uit Christof Annaert (gitaar en zang), Tijs Bonner (bas), Sebastian Fisher (bariton sax), Tom De Wilde (drums en percussie), Reinout Reggers (tenorsax), Lies Vandeburie (trompet, zang) heeft een uitstekende livereputatie, dus een echte aanrader. Tot nu toe zijn drie liveoptredens gepland, maar er zullen spoedig meer optredens volgen.

Theo Volk

Releasedatum : 27 september 2024 Starman Records

Website : https://handkerchiefmusic.com/  


Handkerchief live :

04-10 ANTWERPEN : Djingel Djangel

12-10 MIDDELBURG : ‘t Hof 

16-10 GENT : Charlatan