John Blek : Cheer Up

 


De Ierse singer-songwriter John O’Connor volg ik intussen alweer een kleine tien jaar. Begin 2015 ontdekte ik het prachtige debuutalbum Down to the Bone van Anna Mitchell. Niet veel later ontdekte ik dat Anna toen al in de begeleidingsband van John speelde. Helaas stagneerde de carrière van Anna jaren geleden door het moederschap na haar schitterende album Anna Mitchell. Dit in tegenstelling tot de solocarrière van John, die ongeveer met de regelmaat van een klok albums uitbrengt. 

Cheer Up met een piepjonge John op de hoes is intussen alweer John’s negende album, dat van begin tot einde volledig autobiografisch is. Zijn bijzonder fraaie album Catharsis, Vol. 1 was al eens eerder praktisch geheel autobiografisch. John stelt nooit teleur, hij is altijd op zoek naar nieuwe wegen en werkt geregeld samen met andere, bevriende artiesten op zijn albums, zoals bijvoorbeeld eerder met Mick Flannery en Joan Shelley. Deze keer nodigde John Moritz Brümmer en Filip Sommer van Broken Strings en het geweldige Nederlandse trio Woolf uit voor de opnames. 

Meteen de eerste keer dat John Woolf hoorde zingen wist hij dat hij ooit met hen wilde samenwerken. Volgens John geven hun fraaie stemmen een nieuwe dimensie aan zijn songs. Brümmer en Sommer waren verantwoordelijk voor de subtiele arrangementen. Een constante factor op John’s albums is coproducer Brian Casey, die ook deze keer niet ontbreekt. Andermaal weet John me volledig te overtuigen en weet hij me zelfs te verrassen met het erg catchy Easy Now. Cheer Up zal binnenkort in Nederland te koop zijn bij Sandra en Luciano van Lucky Dice. 

Theo Volk

Releasedatum : 6 september 2024 Independent

Website : https://johnblek.com/