Meredith Moon : Constellations

 


Singer-songwriter Meredith Moon is een labelgenoot van de door mij gisteren besproken Bruce Cockburn en eveneens van Canadese afkomst, zij het met Ierse roots. In tegenstelling tot Cockburn laat Meredith zich volop inspireren door old-time music uit de Appalachen, een gebergte in de Verenigde Staten. Er staan dan ook twee traditionals op haar tweede album Constellations, het fraaie Soldier’s Joy en het instrumentale Needlecase Medley.

Meredith is een multi-instrumentalist, die onder andere gitaar, piano, lap dulcimer speelt, maar vooral excelleert op de clawhammer banjo. Ze leerde het instrument op haar 21ste zichzelf spelen via YouTube filmpjes. Op twee nummers neemt echter de piano het voortouw, in opener Starcrossed en in Mark Twain.In That Town is de fiddle van Tony Allen de kers op de taart.

Favoriete track is het mij kippenvel bezorgende Lighthouse County, met wederom een prominente rol voor de fiddle van Tony Allen. Meredith beschikt over een krachtige, expressieve stem. Meredith toerde al eens door Europa, hopelijk komt ze snel eens terug om het fraaie Constellations voor te stellen.      

Theo Volk                                              

Releasedatum : 21 april 2023 True North Records

Website : https://www.meredithmoon.com/