Rodrigo Y Gabriela : In Between Thoughts… A New World

 


In Between Thoughts… A New World is het intussen het zesde album van het wereldwijd zeer populaire Mexicaanse duo Rodrigo Sanchez en Gabriela Quintero. Een duo dat elkaar kent sinds hun prille tienerjaren. Ze vergaarden internationale faam doordat ze samen met Hans Zimmerman de filmmuziek schreven voor de filmkraker “Pirates Of The Caribbean”. Ook hun albums als duo vonden gretig aftrek. Hun uitstekende laatste worp Mettavolution bevatte een meesterlijke cover van Pink Floyd’s Echoes.

Het duo produceerde In Between Thoughts… A New World zelf in hun studio in Ixtapa, Mexico. Op afstand werkte men samen met de in Wenen gevestigde componist Adam Ilyas Kuruc en The Bulgarian Symphony Orchestra, die de dynamische arrangementen van het duo versierden met weelderige strijkers en krachtige percussie.

Dat is dan ook het eerst wat opvalt bij beluistering, de energie knalt werkelijk de boxen uit. Muziek waarbij het vaak moeilijk stilzitten is. Het duo leidt de luisteraar door een complex verhaal, compleet met plot, emotionele bogen en veel dramatische spanning. Hoogtepunt vormt voor mij Broken Rage, vanwege het fenomenale gitaarspel.

Het album werd gemixt door James Monti (The Who, The Head and the Heart) en gemasterd door Greg Calbi (Tame Impala, Beach House). Van het album verschijnt ook een luxe versie met een extra lp in een oplage van 2000 stuks. Door de opzwepende ritmes op  In Between Thoughts… A New World zal menigeen zich snel gewonnen geven.

Theo Volk                                 

Releasedatum : 21 april 2023 ATO Records/[Integral]

Website : https://www.rodgab.com/


Rodrigo Y Gabriela live :

29-10 UTRECHT : TivoliVredenburg

30-10 BRUSSEL :  Cirque Royal

31-10 ANTWERPEN : De Roma