Robert Ellis : Yesterday’s News

 


De afgelopen jaren hakte de Texaanse singer-songwriter Robert Ellis enkele knopen door. Allereerst brak hij met zijn platenlabel New West en verhuisde naar Fort Worth, Texas, waar hij samen ging werken met vriend en collega Josh Block. Een drummer die vooral bekend werd door zijn werk met Leon Bridges en White Denim. Bovendien is Block een geluidstechnicus. De twee bestieren nu samen een hoogwaardige muziekstudio.

Ellis intussen alweer zeven jaar samen met zijn Erica en vader van twee kinderen was het vele toeren meer dan zat. Bevrijd van alle commerciële verwachtingen begon hij in alle rust meer songs te schrijven dan ooit. Hij kwam erachter dan zijn muziek het best tot zijn recht komt bij een “less is more” benadering. Ellis hierover : “De albums die ik zelf het mooist vind zijn klein, teder en zacht. Hoe meer ik aan deze nieuwe liedjes werkte, hoe meer ik besefte dat hun zachtheid juist hun kracht is.”.

De liedjes zijn net zo ingetogen van aard als de eerste helft op zijn fraaie debuutalbum Photographs. Op zijn vijfde album Yesterday’s News weet Ellis met slechts de hulp van een akoestische Spaanse gitaar en een contrabas de luisteraar moeiteloos aan zijn muziek te kluisteren. Vooral ’s ochtends vroeg vond hij vaak inspiratie, voordat de kinderen wakker werden. Deze rust en sereniteit klinken mooi door in de liedjes die daaruit voortkwamen. Het album werd in slechts twee dagen opgenomen. In oktober komt Ellis naar de Lage Landen om het ingetogen Yesterday’s News voor te stellen.

Theo Volk

Releasedatum : 19 mei 2023 Niles City

Website : https://texaspianoman.com/

Robert Ellis live :

05-10 GRONINGEN : Lutherse Kerk

06-10 HENGELO : Metropool

08-10 ANTWERPEN : Trix

09-10 EINDHOVEN : Americana Mondays

10-10 UTRECHT : TivoliVredenburg, Cloud Nine