Katie Henry : On My Way

 


Keer op keer bewijst Thomas Ruf een uitstekende neus voor beginnend talent te hebben. De nieuwste aanwinst van zijn label is de in Philadelphia woonachtige, maar in New Jersey opgegroeide Katie Henry.

Deze goedlachse jongedame studeerde voor haar muziekcarrière Engelse literatuur aan het Manhattan College in The Bronx, NYC. In New York trad ze zo’n beetje in elke bluesclub met veel succes op. In 2018 debuteerde ze met het album High Road, wat onder andere lovende recensies opleverde in The Guardian en NME.

Een grote stap voorwaarts is echter On My Way, een album waar vaak de energie vanaf spat, omdat het live in de studio is opgenomen. Ze wordt omringd door de klasbakken producer/gitarist Ben Rice, slide-gitarist Antar Goodwin, Kurt Thum (piano/orgel) en Greg Wieczorek (drums/percussie) en de Britse mondharmonicaspeler Giles Robson.

Live tapt Katie uit diverse vaatjes ; blues, rock, R&B, funk, pop, soul en country. Ook On My Way is bijzonder gevarieerd; van blues, roots-rock tot aan een gevoelig nummer als Setting Sun. Het album wist mij bijzonder snel te overtuigen.

Theo Volk

Releasedatum : 28 januari 2022 Ruf Records

Website : https://katiehenrymusic.com