Lady Wray : Piece of Me

 


Misschien werd Nicole Wray te vroeg ontdekt. Vijftien jaar was ze toen in haar eigen woonkamer auditeerde voor Missy Elliott, zelf toen overigens ook pas drieëntwintig. Elliott herkende haar grote vocale kwaliteiten en gaf haar meteen een platencontract.

In 1998 verscheen onder haar eigen naam haar debuutalbum Make It Hot. Het titelnummer, een duet met Missy Elliott, leverde haar een gouden plaat op. In die tijd was ze nog erg onzeker en vond ze het niet prettig teksten te zingen, die niet door haar geschreven waren.

Haar tweede soloalbum Queen Alone, de titel is een knipoog naar het gelijknamige album van Carla Thomas,  verscheen pas in 2016. In de tussentijd is er veel veranderd in haar leven, getrouwd, moeder geworden en levend voor haarzelf en haar gezin. Een album waarop ze in zee gaat met producer Leon Michels, een uitstekende keuze.

Die samenwerking wordt nog succesvoller gecontinueerd op haar nieuwste album Piece of Me. Het geluid is nog wat moderner geworden, nog steeds vormt R&B, met een stevige dosis soul de basis, maar de hiphop invloeden zijn toegenomen evenals de aanstekelijkheid van haar songs. Ook worden deze keer haar vocale kwaliteiten nog optimaler gebruikt. Tevens zijn de teksten nog persoonlijker geworden.      

Het titelnummer verscheen reeds in 2019 succesvol op single en gaat over mensen in je leven die meer van je verlangen dan je van plan bent ze te willen geven. Het werd samen met b-kant Come On In ingezongen terwijl ze acht maanden zwanger was van haar dochter Melody, een belangrijke inspiratiebron voor haar. Het fraaie, wat afwijkende Melody, is een ode aan haar dochter, die erop te horen is. Onlangs verscheen het aanstekelijke Under the Sun op single.

Dankzij de uitmuntende productie van Michels worden de reeds uitstekende songs, naar een nog hoger niveau getild. Het over de ups en downs van het leven gaande Joy and Pain is trouwens geen cover van de bekende Maze klassieker, maar ook gewoon een eigen nummer. Een aantal nummers zijn reeds op haar Bandcamppagina te beluisteren.

Piece of Me is een bijzonder homogeen, verslavend en persoonlijk album van een zelfbewuste vrouw. Net als de voorganger reeds te bestellen in de webshop van De Konkurrent.

Theo Volk

Releasedatum : 28 januari 2022 Big Crown Records/De Konkurrent

Website : https://www.ladywray.com/