Maverick Sabre : Don't Forget to Look Up

 


Drie jaar terug verscheen Matthew Stafford’s derde album When I Wake Up. Het was mijn eerste prettige kennismaking met zijn muziek en bovendien het eerste album waarop Matthew volledige artistieke vrijheid kreeg.  Het gevolg was een bijzonder gevarieerd en avontuurlijk album. Naast de nodige hiphopinvloeden van bijvoorbeeld Guru, ook de nodige R&B en gospelinvloeden. En Into Nirvana associeerde ik meteen met de singer-songwriter Bahamas.

Matthew is gezegend met een van de fraaiste soulstemmen, die ik ken. Hij maakt regelmatig gebruik van zijn hemelse kopstem. Op Don't Forget to Look Up wordt de ingeslagen weg op meer dan voortreffelijke wijze voorgezet. Andermaal avontuurlijk en gevarieerd. Ook rapt hij weer, maar het belangrijkste ingrediënt is toch wel moderne R&B.

In zijn twaalf liedjes regeert de liefde. Naast songs over zijn vorige liefdesrelaties, ook liefdesliedjes met een interessantere invalshoek, zoals de sociale druk op verliefde koppels. Bovendien bezorgde Corona Matthew het besef, dat vaak de simpele dingen in het leven het belangrijkst zijn.

Ondanks dat Matthew uiterst succesvol is (tweemaal platina), gaat hij muzikaal zeker niet voor de automatische piloot. In de pijplijn zitten op korte termijn een rap- en een folkalbum. Don’t Forget to Look Up is een overtuigend bewijs dat commercieel succes en artistieke vooruitgang hand in hand kunnen gaan.     

Theo Volk

Releasedatum : 28 januari 2022 Famm

Website : https://www.mavericksabre.com