Aoife O’Donovan : Age of Apathy

 


Het was al weer zes jaar geleden dat Aoife’s vorig reguliere soloalbum In the Magic Hour verscheen. Niet dat deze geweldige Amerikaanse zangeres met Ierse roots de afgelopen jaren stil heeft gezeten. Tijdens de Coronapandemie bracht ze twee ep’s en vier live albums uit, waaronder een integrale uitvoering van Bruce Springsteen’s Nebraska. Daarvoor was ze druk met het succesvolle trio I'm With Her, wat ze samen vormt met de eveneens buitengewoon getalenteerde Sarah Jarosz en Sara Watkins.

Door de Corona beperkingen werkte ze dagelijks tijdens kantooruren vanuit Full Sail University in Winter Park, Florida met engineer Darren Schneider (Deep Purple, Koryn Hawthorne, Trivium) op afstand met de ervaren producer Joe Henry (oa Bonnie Raitt, Rhiannon Giddens). Age of Apathy is intussen haar derde soloalbum.

Net als bij de voorganger had Age of Apathy behoorlijk wat tijd nodig om bij mij in te dalen. Dat heeft te maken met haar gelaagde songstructuren. Maar net als bij de voorganger beginnen ze van loop van tijd onder de huid te kruipen. Vooral met dank aan de inventieve inbreng van de ritmesectie gevormd door bassist David Piltch en drummer Jay Bellerose. Met Allison Russell zingt ze een fraai duet in Prodigal Daughter en in de positieve afsluiter Passengers met Madison Cunningham. Prijsnummer is voor mij het spannend opgebouwde Lucky Star.

Age of Apathy ligt in het verlengde van In the Magic Hour, maar is misschien nog een tikkeltje mooier. Hopelijk kan haar liveoptreden in februari doorgaan, want Aoife behoort de allerbeste zangeressen die ik ken.

Theo Volk

Releasedatum : 21 januari 2022 Yep Roc/V2 Records

Website : https://www.aoifeodonovan.com


Aoife O’Donovan live:

8-2-2022 UTRECHT : TivoliVredenburg